Cara Membeli Tiket Loteri

Cara Membeli Tiket Loteri

Ia tidak menghairankan bahawa orang masih mahu membeli tiket loteri walaupun pada masa kewangan yang sukar. Biasanya dengan bayaran masuk yang kecil, orang berpeluang memenangi hadiah besar yang dapat memberi orang peluang untuk melakukan perkara yang selalu mereka impikan. Walaupun peluang memenangi jackpot biasanya sangat tipis, biasanya terdapat banyak hadiah yang lebih kecil untuk dipilih, dan anda tidak pernah tahu – ini mungkin merupakan hari bertuah anda!

Sebilangan besar negara akan mempunyai loteri nasional mereka sendiri dan dana hadiah serta kaedah  XE88 Malaysia penyertaan akan berbeza-beza. Dua loteri terbesar yang boleh anda mainkan berpusat di AS; Powerball dan Mega Millions. Oleh kerana saiz AS yang banyak dan jumlah peserta, hadiah boleh mencecah $ 100 juta. Tetapi bagaimana anda boleh mengambil bahagian dalam loteri ini jika anda tidak berada di negara yang betul atau bahkan di negara yang sama? Dengan membeli tiket loteri anda secara dalam talian. Tetapi pertama, mari kita lihat dua loteri paling popular di AS

Powerball adalah salah satu tarikan besar. Anda boleh membeli tiket loteri kerana permainan boleh dimainkan jika anda tinggal di salah satu daripada 30 negeri berikut: Arizona, Colorado, Connecticut, DC (Daerah Columbia), Florida, Delaware, Idaho, Hoosier (Indiana), Iowa, Kansas , Kentucky, Louisiana, Maine, Minnesota, Missouri, Montana, Nebraska, New Hampshire, New Mexico, North Dakota, North Carolina, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Rhode Island, Carolina Selatan, Tennessee, Kepulauan Virgin AS, Vermont, Wisconsin dan Barat Virginia. Powerball mempunyai hadiah asas $ 20 juta.

Mega Millions adalah loteri besar lain yang dimainkan di 12 negeri di seluruh AS dan mempunyai bilangan pemain terbanyak. Anda boleh bermain permainan ini jika anda tinggal di California, Georgia, Illinois, Maryland, Massachusetts, Michigan, New Jersey, New York, Ohio, Texas, Virginia dan Washington. Mega Millions telah menghasilkan jackpot terbesar di dunia sehingga kini, yang dimenangi pada bulan Mac 2007 pada harga $ 390 juta, dibahagi antara dua pemegang tiket.

Terdapat loteri negara lain yang berlaku di samping Mega Millions dan Powerball, seperti Florida Lotto, Michigan Lotto dan California Lotto jika anda adalah penduduk negeri tersebut.

Sekiranya anda ingin membeli tiket loteri untuk Powerball, Mega Million atau hampir semua permainan loteri besar yang lain, terus ke dalam talian. Terdapat laman web terkenal yang menjual tiket loteri – ia mungkin berbeza dari segi dan syarat (periksa sebelum pembelian anda) tetapi secara umum, kebanyakan akan membeli tiket untuk anda dan kemudian menghantar tiket sekiranya anda memenangi hadiah.

Sebilangan besar penjual tiket dalam talian akan meminta pendaftaran, kemudian untuk anda membeli tiket. Mereka kemudian akan pergi dan membeli tiket untuk anda dari sumber yang terkenal dan menyimpan tiket di tempat yang selamat dan jika anda menang, anda akan mendapat e-mel. Anda juga boleh menyemak halaman web loteri rasmi untuk memadankan nombor pemenang. Sekiranya anda menang, tiket mungkin dihantar kepada pelanggan untuk dikumpulkan, atau anda boleh memberi kebenaran kepada syarikat untuk mengumpulkan kemenangan kemudian memindahkannya ke akaun bank anda. Beberapa laman web secara automatik akan memperoleh hadiah yang lebih kecil dan memasukkannya semula ke dalam akaun anda dengan mereka. Anda mungkin perlu mengesahkan identiti anda dan mengisi borang cukai yang sesuai untuk keselamatan. Ingat bahawa beberapa loteri suka orang muncul sendiri untuk mengumpulkan hadiah besar seperti jackpot.

Oleh itu, dengan keajaiban internet, anda kini dapat memainkan hampir semua loteri yang anda inginkan dari seluruh dunia, dari keselesaan rumah anda sendiri. Ingatlah untuk membaca terma dan syarat sebelum membeli tiket loteri dalam talian, dan yang perlu anda lakukan ialah memilih nombor yang menang! Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *